Oldalak

2015. május 26., kedd

Süllők! Süllők mindenhol!

Lehet már unalmas lesz ez a sok süllő, de nem nekem...

Egyelőre legalábbis megunhatatlannak tűnik a szinte állandó hétvégi menetrend.
Reggel, illetve hajnalban - van akinek talán még éjjel - fél4-4 körül szól az ébresztő, hogy 5 óra előtt már kiérjek a vízre.
Május elején ekkor még sötét volt, most már derengő fényben lehet horgászni.
egy süllőcske az esőben...
Már megszokhattam volna, de minden egyes ébredésnél rácsodálkozom, hogy mennyivel könnyebben ugrok ki az ágyból 4.00-kor, ha horgászni indulok, mint 7.00-kor, ha munkába csörömpöl az ébresztő.

Hajnalban pár óra horgászat, majd otthoni pihenés (a fűnyírás az eső miatt most elmarad). 
Ha feljön a nap, süllőék a mélyebb vizekre eveznek, vagy az is lehet, hogy ott maradnak, ahol vannak, csak nem esznek. Vannak helyek, ahol - főleg csónakból - nappal is megtalálom őket, de a következő jó időszak a napnyugta környéke. Hihetetlen színek és fények áradatában lehet ilyenkor horgászni, kivéve ha szakad az eső, mint például most hétvégén.
ilyen egy rossz kép a visszaengedésről...
...ez már jobb: a csobbanás alatt úszik el a süllő, csak nem látszik
valahogy fényképezővel nem sikerült elkapni a pillanatokat...
Amellett, hogy a megszokott "hazai vizeken" is sikerült jópár kékfarkút becsapnom, új - eddig ismeretlen - vízen is találkozhattam velük. Itt nappal, csónakból próbálkoztunk. Szerencsére épp szünetet tartott az időjárás a "háromnapos esős idő" című, egy hét hosszú nyúlt műsorszámából, így volt időnk, hogy kimerjük a csónakból a felgyűlt (kb 20cm) vizet, és a süllők nyomába eredjünk.

tátva maradt a szája...
Szerencsénk volt. A kb 3-4 órás esőszünetben, másfél óra álomhorgászatban volt részünk, túlzás nélkül: ketten horgászva, szinte minden dobásunkra volt érdeklődés. Néha csak egy-egy pöccintés, odavágás, de folyamatos süllő-figyelem mellett horgásztunk. Viszonylag óvatosan kaptak, így sok volt a rövid fárasztást követő leakadás. Végül összesen 5 (vagy 6?) süllőt sikerült ideiglenesen csónakba tessékelnünk. 1-2 kg közötti halakkal jót szórakoztunk. Illetve nekem volt még egy említésre méltó fárasztásom, egy jobb süllővel (érzésre valahol 3 kg körül lehetett) találkozhattam, de pár perces fárasztás után leakadt.
és a végére egy jól sikerült kép

Végül aztán elültek a kapások is, úgy látszik süllőéknél gumihallal is jól lehet lakni...
(folyt. köv. - legalábbis nagyon remélem)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése