Oldalak

2012. április 4., szerda

'Böjti burger'

Húsvéthoz közeledve, a böjti időszak végén a tormás sonkaevés előtt, valami könnyűre vágytam, íme.


Zsömle:
Lehet készen is venni, én magam sütöttem. Nem bonyolult. Sőt.

Langyos cukros tejbe élesztő. Felfut.
Teljes kiőrlésű rozsliszt és sima liszt 1:1 arányban. Só, bors, egy kanál olíva olaj.
Kis vízzel összegyúr.Fél órát pihen.

Tésztából kis zsemléket formálni (kb. teniszlabda méretű). Ismét fél órát pihen.

Előmelegített sütőbe (180C) be, 30 perc sütés.
5-10 perccel a vége előtt sós-borsos-fokhagymás olívaolajat tetejére kenni.
Nyammm


A belevaló:
2 nagy fej csiperke, két laskagomba, kaliforniai paprika, szeletelt füstölt sajt.
Csiperkét nagy szeletekre vágva, laskát egészben olíva olajban sóval, fokhagymával megsüt.
Paprikából két szép szelet mehet a maradék olajba, ici-picit megpirítjuk mindkét oldalát.
Gomba-sajt-paprika-sajt-gomba mehet a zsömlébe.
Nyammm

Mellé:
Madársaláta+Salátakeverék+Paradicsom (már van magyar!)
+olívabogyó és olaj, pici só, kakukkfű.
Nyammm


Tavasz van. Könnyű. Finom.
Nyammm-nyammm-nyammm :-)


ui.:
ízlés szerint - amíg a tészta kel, illetve a zsömlék sülnek - köthetünk csukalegyet ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése